Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 september 2021

Albums van week 38

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
André van Noord – Godverdomme Godverdomme De Liefde Godverdomme De Dood
Technisch is er van alles aan te merken op deze rudimentaire opnamen van de drie jaar geleden overleden Noord-Hollandse fotograaf, acteur, kunstenaar en fotomodel André van Noord, maar tegelijkertijd komen deze twaalf zelfgeschreven folkbluesliedjes zo levensecht binnen dat je hun kracht gewoon niet kunt ontkennen. Godverdomme wat grijpt dit naar de keel!
 
Rock/Pop
Mild High Club – Going Going Gone
Wie Steely Dan mist en er ook weinig fiducie in heeft dat Donald Fagen snel met nieuw werk komt, zou zijn oor eens te luisteren moeten leggen bij Mild High Clubs derde album Going Going Gone. Mild High Club maakt jazzy softrock die aan Steely Dan doet denken, maar is zeker geen epigoon. Even muzikaal als eigenzinnig, is dit eigenlijk Steely Dans prettig gestoorde neefje.
 
Blues/Jazz/Soul
Jimmie Vaughan – The Jimmie Vaughan Story
Verkrijgbaar in een compact 5-cd-boxje met dik boekje, maar ook in een kloek lp-formaat doos met naast datzelfde cd-boxje, een lp, twee singles, een gesigneerde prent en een folder over zijn hot rods. Een uiterst fraai overzicht van de carrière van de Texaanse bluesgitarist en -zanger Jimmie Vaughan, bekend van The Fabulous Thunderbirds en als de oudere, nauwelijks minder begaafde broer van Stevie Ray Vaughan.
 
Wereld
Khasi-Cymru Collective – Sai-thaiñ Ki Sur (The Weaving Of Voices)
In de categorie bijzondere samenwerkingen. De Welsh singer-songwriter Gareth Bonello alias The Gentle Good toog naar Noord-Oost India om gedurende drie jaar met de lokale Khasi-bevolking deze kruisbestuiving tot stand te brengen tussen Khasi- en Welsh-folk. Het resulteert in een uniek album, waarop beide muziekstijlen op fraaie wijze met elkaar worden verenigd.