Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 11 oktober 2021

Albums van week 41

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Shannon Lay – Geist
Haar tweede, August, was twee jaar terug een van de mooiste hedendaagse indiefolkalbums. Het nieuwe Geist is misschien nog wel mooier. Met haar vuurrode haar en neusring oogt Lay behoorlijk alternatief, maar haar liedjes zullen beslist ook bij een meer traditioneel ingesteld folkpubliek lof oogsten.
 
Rock/Pop
Jesse Malin – Sad And Beautiful World
Deze nieuwe dubbel-lp van New Yorker Jesse Malin hadden we ook onder Roots/Folk kunnen scharen, aangezien Malin toch vooral een rootsrock singer-songwriter is. Maar zijn liedjes (inderdaad verdrietig en mooi) luisteren dermate heerlijk weg, dat ook een ‘gewone’ popliefhebber veel plezier zal beleven aan het twaalfde album van dit enigszins veronachtzaamde talent.
 
Blues/Soul/Jazz
Emily D’Angelo - Enargeia
Hoewel klassieke muziek veelal buiten mijn gezichtsveld valt, maak ik graag een uitzondering voor Enargeia, het prachtige nieuwe album van de Canadese mezzosopraan Emily D’Angelo. Op deze ontroerend mooie cd, haar debuut voor Deutsche Grammophon, breekt D’Angelo een lans voor vrouwelijke componisten als Hildegard von Bingen en Sarah Kirkland Snider, van wie ze maar liefst vier liederen vertolkt.
 
Wereld
Kit Sebastian – Melodi
Melodi is het tweede album van het Londense Kit Sebastian, een gemengd Frans-Turks m/v duo. Hun muziek is een modern soort psychedelische wereld/pop/rock op basis van Turkse ritmen, passend in een trend waartoe ook het Amsterdamse Altin Gün en het Deense AySay behoren.