Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 1 november 2021

Albums van week 44

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Maaike Ouboter – Harnas Van Glas
Met haar nieuwe cd en boek Harnas Van Glas schrijft Maaike Ouboter zich uit de draaikolk waarin ze terechtkwam toen het overweldigende succes van Dat Ik Je Mis zo’n eigen leven ging leiden dat ze zichzelf bijna verloor. Met dit folky album herpakt ze zich en bereikt ze een diepgang die we hiervoor misten.
 
Rock/Pop
The War On Drugs – I Don’t Live Here Anymore
Vier jaar na voorganger A Deeper Understanding, lijkt The War On Drugs met I Dont ‘Live Here Anymore nog grotere hoogten te bereiken, zowel artistiek als commercieel. Een verzameling geweldige songs, perfect gebracht, zowel voor een groter publiek, als om thuis rustig naar te luisteren, is The War On Drugs hard op weg een van de grootste bands van nu te worden.
 
Blues/Soul/Jazz
Gino Paoli & Funk Off – Groovin’ With Paoli
Singer-songwriter Gino Paoli behoort tot de meest gevierde liedjesschrijvers van Italië. Hoewel hij tegen de negentig loopt, kwam de samenwerking met de Italiaanse jazzbigband Funk Off per toeval tot stand nadat ze op hetzelfde festival speelden. Op Groovin’ With Paoli blijven zijn chansons en zijn nog immer prima zangstem ook in bigbandsetting ruim overeind.
  
Wereld
Justin Adams & Mauro Durante – Still Moving
Op Still Moving werkt de Britse gitarist en componist Justin Adams samen met de Italiaanse percussionist en violist Mauro Durante op een reeks indringende bluesy liederen die Amerikaanse, Italiaanse en Afrikaanse muzikale elementen in zich verenigen. Het resultaat is bepaald verbluffend te noemen.