Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 6 december 2021

Albums van week 49

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Marissa Nadler – Path Of The Clouds
In een carrière die teruggaat tot het begin van deze eeuw stelt de indiefolk van de Amerikaanse Marissa Nadler eigenlijk nooit teleur. Het nieuwe Path Of The Clouds is hierop geen uitzondering, al is het haar minst folky plaat. De mystieke dromerige sferen van Nadler hebben echter nooit bedwelmender geklonken dan op deze prachtvolle nieuwe.
 
Rock/Pop
Richard Dawson & Circle – Henki
Richard Dawson behoort al enkele jaren tot mijn favoriete Engelse folkrockers. De onverschrokken wijze waarop hij zijn muziek benadert dwingt diepe bewondering af, al zal het sommigen aanvankelijk afschrikken. Henki (Fins voor geest), opgenomen met de Finse avantrockers Circle, is geen folkrock voor traditionalisten, maar volgt een koers die weer alle grenzen overstijgt.
 
Blues/Jazz/Soul
Leo Nocentelli – Another Side
Opgenomen in 1971, maar vervolgens zoekgeraakt, beleeft dit verloren gewaande soloalbum van Meters-gitarist Leo Nocentelli vijftig jaar na dato alsnog zijn release. Geproduceerd door Allen Toussaint, met de Meters als begeleiders, blijkt Another Side een even folky als funky singer-songwriterplaat, die nieuw licht werpt op de muziekgeschiedenis van New Orleans
 
Wereld
Isabelle de Spoelberch - Appel À La Source
Met het dubbelalbum Appel À La Source verkent de Waalse harpiste Isabelle de Spoelberch de rijke bronnen van de harpmuziek. Begeleid door een trio dat bestaat uit Vardan Hovanissian, Tristan Driessens en Emre Gültekin, en ook nog eens bijgestaan door twaalf gastmuzikanten uit zeven verschillende landen, is dit een album waar je niet snel op uitgeluisterd raakt.