Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 december 2021

Albums van week 52

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Dave Tate – The Adventure
Een jaar of vijftien geleden scoorde de Amerikaanse singer-songwriter Dave Tate in Heaven hoge beoordelingen voor zijn eerste paar albums. Stilistisch en kwalitatief het midden houdend tussen Paul Simon en Jeff Buckley, pikte geen enkele platenmaatschappij hem echter op, waardoor zijn werk alleen in eigen beheer verscheen. Hoewel hij zich de laatste jaren vooral toelegt op zijn band Many Miles, laat The Adventure horen dat hij als singer-songwriter nog altijd van uitzonderlijke klasse is.
 
Rock/Pop
Geese – Projector
Op de valreep van het jaar en te laat om nog in de jaarlijstjes te kunnen worden opgenomen, verscheen Projector, het debuut van Geese uit New York. Denk een mix van Parquet Courts en Television en je komt redelijk in de buurt van hun indierockgeluid.
 
Blues/Soul/Jazz
Naia Izumi – A Residency In The Los Angeles Area
Sony Classical is wat verwarrend als label voor dit album van de virtuoze Amerikaanse soul- en jazzgitarist: Naia Izumi. Met klassieke muziek heeft de plaat weinig te maken, al zou je Izumi’s even verfijnde als avontuurlijke souljazz beslist klassiek kunnen noemen.
 
Wereld
Hany Mehanna – Music For Airplanes
‘A Collection Of Instrumental Showpieces And Scores For Egyptian Films and TV Series, 1973-1980’ luidt de ondertitel van dit verzamelalbum met werk van de Egyptische toetsenist en componist Hany Mehanna. Bekend geworden als begeleider van Oum Khalsoum, laat hij zijn compositorische kwaliteiten spreken op een reeks instrumentals die even pakkend als tijdloos zijn.