Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 februari 2021

Albums van week 7

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
NinaLynn – Hummingbird
Hummingbird is het voortreffelijke debuut van de Nederlandse singer-songwriter NinaLynn. Doorgaans is on-Nederlands goed een term die we mijden, maar de countryfolk op het samen met Janos Koolen geproduceerde Hummingbird is op alle fronten van een klasse die je zelfs in de Verenigde Staten niet al te vaak tegenkomt.
 
Rock/Pop
Rabbit Rabbit Radio, Volume 4 – The Animal I Am
Het Amerikaanse duo Carla Kihstedt en Matthias Bossi maakt al zo’n tien jaar pakkende indie onder de naam Rabbit Rabbit Radio. Je leest er zelden over, de twee verspreiden hun muziek hoofdzakelijk via een abonnement. Maar steevast is er eens per jaar een compilatie van hun beste werk. The Animal I Am is weer prachtig en hoewel ik eigenlijk een broertje dood heb aan muziek die niet fysiek verkrijgbaar is, betaal ik grif 7 dollar voor dit digitale album.
 
Blues/Soul/Jazz
Susanna Aleksandra – The Siren
Afkomstig uit Estland, wonend in Finland, bereikt ons The Siren, het tweede album van jazzzangeres Susanna Aleksandra. Ondersteund door haar voortreffelijke Finse kwartet, brengt Aleksandra elf grotendeels zelfgeschreven liedjes van Norah Jones-achtige kwaliteit, maar dan jazzyer. Een ontdekking.
 
Wereld
Gabriel Rios – Flore
Voor zijn nieuwe album Flore laat de Belgisch/Porto Ricaanse singer-songwriter Gabriel Rios de electropop varen die we kennen van zijn hit Broad Daylight. Hij laat zich inspireren door de Latijns-Amerikaanse muziek uit de jeugd van zijn ouders en grootouders en geeft die muziek een nieuwe draai die nauw aansluit bij oude tradities en daar weer op voortborduurt.