Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 3 januari 2022

Albums van week 1

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Maria Solheim – The Bird Has Flown
The Bird Has Flown van Maria Solheim krijgt vooralsnog niet de aandacht die ze verdient. Actief sinds begin deze eeuw, viert de Noorse haar twintig jarig jubileum als schrijver en zangeres van even oorspronkelijke als intelligente folkpopliedjes gevat in deze prachtvolle nieuwe verzameling.
 
Rock/Pop
Springtime – Springtime
Onder de naam Springtime verzamelen zich drie grootheden uit de Australische indierockscene: Gareth Liddiard (The Drones, Tropical Fuck Storm), Jim White (The Dirty Three) en Chris Abrahams (The Necks). Indringend en confronterend, wissellen ze rockender momenten af met meer verstilde songs, die je niet licht onberoerd laten.
 
Blues/Jazz/Soel
Scott Kinsey/Mer Sal – Adjustments
Op Adjustments werkt de Amerikaanse fusiontoetsenist Scott Kinsey samen met avant-singer-songwriter Mer Sal, ondersteund door grootheden uit de hedendaagse jazzrockscene. De meeste liedjes stammen uit eigen koker, al verraden covers van Steely Dan, Joni Mitchell, The Beach Boys en Weather Report uit welke hoek de muzikale wind op het album waait.
 
Wereld
RÅ – Massiv
Met een opstelling van viool, klarinet en saxofoon, is RÅ bepaald niet een standaard instrumentaal Scandinavisch damesfolktrio. Dat blijkt uit hun debuutcd Massiv, dat vanuit een Scandinavische folkbasis vertrekt, maar daar vrijelijk elementen uit jazz, rock, house en wereldmuziek aan toevoegt.