Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 10 januari 2022

Albums van week 2

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Tim Easton - You Don’t Really Know Me
In de VS kwam dit album van singer-songwriter Tim Easton al maanden geleden uit, maar levering naar Europa was dusdanig lastig dat hij hier nu pas redelijk verkrijgbaar is. Het is een heerlijke tijdloze plaat die iedere rootsliefhebber zal bevallen. Bovendien toont Brad Jones weer eens zijn kwaliteiten als producer waardoor het dubbelfeest is.
 
Rock/Pop
The Weeknd – Dawn FM
Hoewel Dawn FM, het nieuwe album van The Weeknd fysiek pas eind deze maand beschikbaar komt, is het nu al te streamen. Direct al zeer goed ontvangen, want het is Abel Tesfaye’s meest uitnodigende en waarschijnlijk beste plaat tot nu toe. Dansbare synthpop waar geen ontkomen aan is.
 
Blues/Soul/Jazz
Loud Appartment – New Future
De uit New York afkomstige jazzfunkformatie Loud Apartment viel pas echt op toen de legendarische producer Bill Laswell zich met de band begon te bemoeien. Recent verscheen het swingende New Future, waarmee de underground funkscene van NYC weer eens boven water komt. Misschien wel de fijnste band waarbij Laswell betrokken is sinds Material.
 
Wereld
Tangi Le Gall-Carré – Neus
Met Neus debuteert de fameuze Bretonse accordeonist Tangi Le Gall-Carré als soloartiest, al heeft hij over assistentie niet te klagen, daar hij een beroep kan doen op een hele batterij toptalenten uit Bretagne. Even dynamisch als avontuurlijk, gaat Neus de folk voorbij en trekt even gemakkelijk op richting rock, jazz en wereldmuziek.