Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 17 januari 2022

Albums van week 3

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Grace Cummings  - Storm Queen
De donkere doorleefde vocalen van de Australische folkzangeres Grace Cummings passen totaal niet bij haar jeugdige voorkomen. Ook de muziek op haar nieuwe cd Storm Queen lijkt van een obscuur folkalbum uit de late jaren zestig te stammen. Toch is Storm Queen eerder tijdloos dan retro te noemen, zo authentiek komt Cummings over.
 
Rock/Pop
Elvis Costello & The Imposters – The Boy Named If
Gedurende zijn carrière heeft Elvis Costello laten horen dat hij, als het erop aan komt, nog altijd flink kan rocken. Zo ook op The Boy Named If, opgenomen met The Imposters (in feite The Attractions met een andere bassist). De achteloze onbevangenheid van het album herinnert wel aan This Years Model en lijkt eerder het werk van een stel twintigers dan van mannen achter in de zestig.
 
Blues/Soul/Jazz
Mary Lattimore – Collected Pieces 2015-2020
Op Collected Pieces 2015-2020 verzamelt de Amerikaanse harpiste en componiste Mary Lattimore stukken die tot nu toe geen plaats vonden op haar reguliere albums. Wonderlijk genoeg levert het geen ratjetoe aan overgebleven nummers op, maar een van haar beste, meest aansprekende platen.
 
Wereld
Télégram – Le Long Des Méridiens
Op Le Long Des Méridiens leveren de energieke folkrockers Télégram uit Bordeaux een heerlijk gevarieerde tweede cd af met Franstalige muziek die chanson, rap, pop, rock, lounge en wereld in zich herbergt en toch een mooi geheel vormt. Over twintig jaar zullen de erven Kemps en Van Nieuwkerk dit wellicht herontdekken, maar je kunt ze nu al voor zijn.