Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 14 februari 2022

Albums van week 7

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Big Thief – Dragon New Warm Mountain I Believe In You
Met een speelduur van bijna tachtig minuten, waarin twintig liedjes voorbijkomen, is zonneklaar dat de inspiratie bij Big Thief nog lang niet op is. Terwijl ze in 2020 al twee albums afleverden en frontvrouw Adrianne Lenker vorig jaar ook nog met nieuw solowerk uitpakte. Op DNWMIBIY laat Big Thief alle aspecten van hun sound de revue passeren in hun beste, meest veelzijdige verzameling indiefolksongs tot nu toe.
 
Rock/Pop
Spoon – Lucifer On The Sofa
De Texaanse rockband Spoon mag dan al bijna dertig jaar bestaan, dat verhindert niet dat ze met Lucifer On The Sofa misschien wel een van hun beste platen afleveren. Een heerlijk strak en dynamisch album, met de ene na de andere fantastische rocksong, dat gewoon aan alle kanten klopt en geen seconde inzakt.
 
Blues/Jazz/Soul
The Delines – The Sea Drift
Wat een heerlijke plaat leveren The Delines af met The Sea Drift, een album waarop zangeres Amy Boone soulvoller klinkt dan ooit en de geweldige liedjes van Willy Vlautin naar nog weer grotere hoogte weet te stuwen. Leek Bobbie Gentry tot nu toe de onbetwiste koningin van deze vorm van laidback countrysoul, The Delines zijn op The Sea Drift minstens zo goed.
 
Wereld
Ars Vulgaris – Untold Cities
Grote man achter Ars Vulgaris is de Servische klarinettist Robindro Nikolić, die vanuit Spanje naam maakte met het Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. Op Untold Cities, het debuutalbum van Ars Vulgaris, verpakt hij zijn eclectische wereldmuziek in een klassiek verfijnde versie, waardoor ze nog indrukwekkender is.