Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 11 april 2022

Albums van week 15

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
VanWyck – The Epic Tale Of The Stranded Man
Alle vier de albums die Christine Oele onder de naam VanWyck uitbracht zijn redelijk vergelijkbaar en misschien zelfs inwisselbaar. Toch is The Epic Tale Of The Stranded Man onmiskenbaar de beste. Meer nog dan op de vorige drie kloppen namelijk alle details en is een gevarieerd meesterwerk ontstaan dat zo goed als foutloos is.
 
Rock/Pop
Daniel Rossen – You Belong There
Het is alweer tien jaar geleden dat Grizzly Bear-voorman Daniel Rossen de prachtige solo-ep Silent Hour/Golden Mile uitbracht. Het wachten was op een heel soloalbum. Met You Belong There bewijst Rossen eigenlijk de andere Grizzly Bears niet meer nodig te hebben. Songwriterpop van grote klasse.
 
Blues/Soul/Jazz
Dedicated Men Of Zion – The Devil Don’t Like It
Gospelmuziek heeft zelden funkier en meeslepender geklonken dan in de handen van het sacred soulkwartet Dedicated Men Of Zion. Dat bewezen ze twee jaar geleden met het album Can’t Turn Me Around en bewijzen ze opnieuw met The Devil Don’t Like It, dat intense gospel brengt waarvan je bijna instant religieus wordt.
 
Wereld
Startijenn – Talm Ur Galon
Met een hoesontwerp dat verwijst naar de film Reservoir Dogs, is meteen duidelijk dat de Bretonse folkrockband Startijenn op Talm Ur Galon een frisse wind laat waaien. Niet dat hun grotendeels instrumentale folkrock nu hip probeert te zijn, maar zo modern als op Talm Ur Galon klonken ze niet eerder.