Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 18 april 2022

Albums van week 16

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Mickelson – Known To Be Unknown
Een van de oorspronkelijkste talenten uit de Verenigde Staten is wat mij betreft (Scott) Mickelson, die met Known To Be Unknown zijn vierde album aflevert met bezwerende rootsrock die een heel eigen invulling geeft aan het americanagenre.
 
Rock/Pop
50 Foot Wave – Black Pearl
Naast Throwing Muses bestiert Kristin Hersh met 50 Foot Wave nog een tweede band, waarvan de indiegitaarrock doorgaans zelfs nog een stuk heftiger klinkt dan die van de Muses. Op Black Pearl laat Hersh evenwel de meest veelzijdige versie van 50 Foot Wave tot nu toe horen en toont ze hoe je vitaal oud wordt.
 
Blues/Soul/Jazz
High Pulp – Pursuit Of Ends
Seattle is de thuishaven van High Pulp, een instrumentaal improvisatie-ensemble dat psychjazz, postrock en moderne electro in een blender gooit en daaruit een even meeslepende als baanbrekende plaat destilleert. Vaak lijken moderne jazzgroepen in Europa vooruitstrevender dan in de VS, maar High Pulp bewijst op Pursuit Of Ends dat dat beslist geen gegeven is.
 
Wereld
Širom – The Liquified Throne Of Simplicity
Met The Liquified Throne Of Simplicity komt het Sloveense avantfolktrio Širom met hun vierde album met alweer zo’n raadselachtige titel, net als de titels van de vijf liedjes op het album. Hoewel liedjes? Het zijn meer lange, bezwerende composities, die niettemin tezamen een toegankelijke en boeiende plaat opleveren.