Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 2 mei 2022

Albums van week 18

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Tomberlin – I Don’t Know Who Needs To Hear This…
Vier jaar na haar fraaie indiefolkdebuut At Weddings laat de Amerikaanse singer-songwriter Sarah Beth Tomberlin op I Don’t Know Who Needs To Hear This.… een artistieke groei zien die duidt op een talent van wie we nog heel lang plezier gaan hebben. Emotievol en inventief, laat ze vrijwel alle concurrentie haar hielen zien.
 
Rock/Pop
Toro Y Moi – Mahal
Op de zeven eerdere albums die Chaz Bundrick sinds 2010 uitbracht onder de naam Toro y Moi was zijn psychedelische lofi-pop in gelijke mate innemend en ongrijpbaar. Op Mahal klinkt hij evenwel een stuk tastbaarder en funkier zonder aan de mysterie in zijn muziek te tornen. Het maakt Mahal een leuke aantrekkelijke plaat.
 
Blues/Soul/Jazz
Eli Paperboy Reed – Down Every Road
Eli Paperboy Reed is een van de meest talentvolle retrosoulzangers sinds hij in 2008 op ons netvlies kwam met Roll With You. Dat zijn nieuwe album Down Every Road een onverholen eerbetoon vormt aan diehard country outlaw Merle Haggard is bepaald verrassend, net als het feit dat het voor het soulgehalte van de plaat niks uitmaakt.
 
Wereld
Touraj – Me Without You, The Spring Without You
Met Me Without You, The Spring Without You maken we – eindelijk – kennis met het werk van de Iraanse popmuzikant Touraj (Shabankhani). Want wat we horen is opgenomen voordat de islamtische revolutie in 1979 een einde maakte aan popmuziek in Iran. Deze opnamen uit 1973-1978 presenten de in 2019 aan covid overleden Touraj als een grootmeester van lyrische Iraanse psychpop.