Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 1 augustus 2022

Albums van week 31

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Friendship – Love The Stranger
Al te grote bekendheid mag de Amerikaanse groep Friendship nog niet hebben bereikt, maar met Love The Stranger, hun debuut voor Merge Records, lijkt hun americana plotseling de doorbraak nabij. Dit is een rootsalbum dat moeiteloos oud en nieuw in zich verenigt.
 
Rock/Pop
Maggie Rogers – Surrender
Drie jaar terug liet Maggie Rogers met Heard It In A Past Life al horen een bovenmatig talentvolle singer-songwriter te zijn. Met Surrender laat de Amerikaanse horen dat dat geen toeval was, want op alle fronten zet ze hier flinke stappen vooruit.
 
Blues/Soul/Jazz
Tedeschi Trucks Band – I Am The Moon
Met vier ep’s in even zoveel maanden tijd laat de Tedeschi Trucks Band horen nog altijd garant te staan voor een ongeëvenaarde mix van Southern rock, blues, soul en gospel. Wie de vier ep’s niet afzonderlijk wil kopen kan misschien wachten tot er een uitgave verschijnt van het kwartet als geheel, al heb ik die nog nergens aangekondigd gezien.
 
Wereld
Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto – Instant
De kora is misschien wel het allermooiste Afrikaanse instrument, zeker wanneer bespeeld door een grootmeester als de Senegalees Ablaye Cissoko, wiens betoverende stem er ook precies bij past. Meer begeleiding als van de Franse accordeonist Cyrille Brotto is ook niet nodig.