Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 augustus 2022

Albums van week 32

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Amanda Shires – Take It Like A Man
Amanda Shires is mogelijk bekender als echtgenote van Jason Isbell, dat wil zeker niet zeggen dat zij genoegen neemt met een plek op de achtgrond, zoals haar nieuwe soloalbum Take It Like A Man bewijst. Shires heeft namelijk zelf meer dan genoeg te vertellen.
 
Rock/pop
Tallies – Patina
De Canadese droompopband Tallies mag dan misschien geen super-origineel eigen geluid bezitten, dat neemt niet weg dat hun tweede album Patina een fraaie mix laat horen die doet denken aan grootheden uit het verleden als The Sundays, Cocteau Twins en Lush met zangeres Sarah Cogan in een glansrol.

Blues/Jazz/soul
JayWood – Slingshot
Canada is ook het thuisland van singer-songwriter/producer Jeremy Haywood-Smith, die onlangs met Slingshot zijn tweede album uitbracht onder de naam JayWood, met een eigenzinnige vorm van soulpop die we nog niet gehoord hebben.
 
Wereld
Perrate – Tres Golpes
Afkomstig uit een befaamde flamenco-familie, zou Tomás de Perrate gewoon op zijn lauweren kunnen rusten. Maar voor Tres Golpes, zijn eerste album in elf jaar, wilde hij iets bijzonders brengen en creëerde hij in samenwerking met flamenco-vernieuwer Raül Refree een album waarop traditionele flamenco-elementen een avant-garde draai krijgen.