Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 5 september 2022

Albums van week 36

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Tim Knol – Lightyears Better
Sinds Tim Knol enkele jaren terug besloot zijn leven over een andere boeg te gooien, is hij aanzienlijk gezonder, fitter en gelukkiger geworden. Een ommezwaai die hij bezingt op het titelnummer van zijn nieuwe album Lightyears Better. Op zijn muziek heeft die andere leefstijl gelukkig geen invloed gehad, want zijn rootsy pop fonkelt als altijd.
 
Rock/Pop
King’s X – Three Sides Of One
Het is ruim een decennium stil geweest rond de Beatleske rockers King’s X. Maar met Three Sides Of One doet het Texaanse powertrio weer volop mee. Weliswaar niet helemaal op het niveau van hun topplaat Gretchen Goes To Nebraska, maar nog altijd ver boven gemiddeld.
 
Blues/Soul/Jazz
Laufey – Everything I Know About Love
Een IJslandse van Chinese afkomst kom je niet alle dagen tegen, maar is wel de combinatie waar Laufey op kan bogen. In haar haar muziek en zang hoor je de invloed van grootheden uit de gouden jaren van de vocale jazz als Ella Fitzgerald en Peggy Lee. Jazzpop à la Norah Jones, maar dan met een wat moderne twist.
 
Wereld
Yanna Momina – Afar Ways
Afkomstig uit Djibouti in de Hoorn van Afrika is Yanna Momina een van de weinige Afar-vrouwen die haar eigen liedjes schrijft. Spaarzaam uitgevoerd met een minimale begeleiding van akoestische gitaar, lichte percussie en achtergrondzang, ligt alle nadruk op Momina’s indringende, rauwe stem. Die is misschien niet meteen mooi, maar grijpt je wel bij de lurven.