Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 26 september 2022

Albums van week 39

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Marisa Anderson – Still, Here
Ik weet niet of ik eerder in dit segment een instrumentaal album heb aangeprezen, maar Still, Here, het nieuwe soloalbum van de Amerikaanse gitariste en componiste Marisa Anderson, brengt spaarzame folky gitaarmuziek met een emotionele insteek die vergelijkbaar is met Ry Cooders Paris, Texas.
 
Rock/Pop
Burghers Orquestra – Burghers Orquestra
Was Burghers tot nu toe de bekendste naam waaronder het duo Niels de Wit en Simone Mansveld opereerde, onder de naam Burghers Orquestra geven de twee aan hun punky powerpop aanzienlijk meer verfijning. Weliswaar zijn strijkers uit den boze, maar de bredere instrumentatie biedt De Wit veel meer ruimte om zijn muzikale ideeën uit te werken.
 
Blues/Soul/Jazz
JayWood – Slingshot
Slingshot is het bijzonder fraaie lp-debuut van de Canadese multi-instrumentalist, zanger en componist JayWood. Zijn muziek, een mengeling van r&b, funk, psychpop en indierock, knutselt hij eerst eigenhandig in elkaar om er vervolgens per nummer mensen bij te halen om de sound te vervolmaken.
 
Wereld
Vieux Farka Touré & Khruangbin – Ali
Hadden we nog maar net Vieux Farka Touré’s nieuwe album Les Racines tot ons genomen, een album waarop hij meer dan ooit in de voetsporen van wijlen zijn vader treedt, brengt hij samen met de Texaanse instrumentalisten van Khruangbin een waardig eerbetoon aan Ali Farka Touré met acht van diens nummers in mooie nieuwe jasjes.