Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 12 december 2022

Albums van week 50

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Trevor Beales – Fireside Stories
Schijnbaar uit het niets verscheen Fireside Stories van de obscure, jonggestorven Britse singer-songwriter Trevor Beales. De plaat bevat opnamen uit de vroege jaren zeventig die qua stijl nauw uitsluiten bij coryfeeën als Bert Jansch en Davy Graham, en worden gekenmerkt door Beales’ mooie, warme stem, zijn fraaie gitaarspel en dito composities.
 
Rock/Pop
The Bobby Lees – Bellevue
Bellevue, het derde album van de New Yorkse garagepunks The Bobby Lees verscheen begin oktober, maar begint nu pas op te vallen door de hoge kwaliteit van de energieke songs en de unieke uitgevoeringen. Heerlijk plaatje dat je door de kamer doet stuiteren van plezier en opwinding.
 
Blues/Soul/Jazz
SZA – SOS
Op de valreep van het jaar verscheen SOS van r&b-ster SZA, die vijf jaar geleden furore maakte met haar album Ctrl. Helemaal zo goed als Ctrl lijkt SOS misschien niet, maar al te veel scheelt het niet. Als het album wat eerder was uitgekomen was het absoluut in veel jaarlijstjes gekomen.
 
Wereld
João Farinha  - Ao Vivo
Portugese fado kent twee hoofdstijlen: uit Lissabon en uit Coimbra. João Farinha vertegenwoordigt de Coimbra-richting en laat op het livealbum Ao Vivo met zijn sextet buitengewoon fraai horen hoezeer hij vernieuwing omarmt.