Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 26 december 2022

Albums van week 52

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Caitlin Rose – Cazimi
Na negen jaar afwezigheid verscheen half december Cazimi, het derde album van singer-songwriter Caitlin Rose. Met een stijl die het midden houdt tussen indiepop, folk en altcountry, zou Cazimi enigszins stuurloos kunnen lijken, maar Rose’ charmes houden het album fier overeind.
 
Rock/Pop
The Green Pajamas – Forever For A Little While
Een nieuw album van The Green Pajamas is altijd reden voor een feestje. Forever For A Little While bevat een uur psychedelische folkrock van de bovenste plank en onderstreept nog weer eens het immense talent van voorman Jeff Kelly. Ooit zal hij op een voetstuk worden geplaatst…
 
Blues/Soul/Jazz
Erotic Market – Boredoms & Heartstrings
Achter de naam Erotic Market gaat de Française Marine Pellegrini schuil, die op Boredoms & Heartstrings een bijzondere vorm van singer-songwriterachtige r&b brengt, waarop ze louter begeleid wordt door het strijkkwartet The Heartstrings Ensemble. Het resultaat is even origineel als fraai.
 
Wereld
Marco Ramos – Sem Equação
Hoewel je de Portugees Mauro Ramos zou kunnen kennen als begeleider van Portugese fadozangers en -zangeressen als Mariza, Aurea en Jorge Palma, laat hij op dit solodebuut horen op eigen benen een unieke eigen koers te kunnen varen met een rockinsteek die in wereldmuziek niet gebruikelijk is.