Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 2 januari 2023

Albums van week 1

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Adeem The Artist – White Trash Revelry
Achter de noemer Adeem The Artist gaat de panseksuele Adem Bingham schuil. Dat betekent niet dat White Trash Revelry heel afwijkend klinkt, want wie niet op de hoogte is van Adeems identiteitskwesties hoort vooral een zeer getalenteerde singer-songwriter die iedere liefhebber van het genre zal aanspreken.
 
Rock/Pop
Elder – Innate Passage
Collega Michael Struis maakte mij attent op Innate Passage van de Amerikaanse metalformatie Elder. De vijf lange songs van Innate Passage zijn echter eerder als progressieve indierock te karakteriseren dan als metal en vallen op door de krachtige melodieën, soepele gitaarlijnen en innemende vocalen.
 
Blues/Soul/Jazz
Lehmanns Brothers – The Youngling vol. 2
Uit Frankrijk komt het jazzy soul en funk kwintet Lehmanns Brothers. The Youngling Vol. 2 namen ze live op met negen gastmuzikanten. De meer dan voortreffelijke set met baanbrekende soul en funk kan zich meten met de allerbeste Amerikaanse voorbeelden.
 
Wereld
Meral Polat Trio – Ez Kî Me
Geschraagd door gitarist/toetsenist Chris Doyle en drummer Frank Rosaly, trakteert de Nederlands Turks-Koerdische zangeres en actrice Meral Polat met Ez Kî Me op een fascinerend debuut vol krachtige, moderne Anatolische folkrock die je naar de ziel grijpt in al zijn onverschrokkenheid.