Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 9 januari 2023

Albums van week 2

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Stick In The Wheel – Endurance Soundly Caged
Het Londense Stick In The Wheel behoort tot de meest vooruitstrevende folkbands van nu. Endurance Soundly Caged mag dan slechts een ep zijn met live opgenomen studiotracks, het legt de unieke sound van het gezelschap misschien wel beter en energieker vast dan hun reguliere albums.
 
Rock/Pop
Iggy Pop – Every Loser
Zo energiek als Iggy Pop in 2023 uit de startblokken schiet met Every Loser hebben wij hem al jaren niet meer gehoord. De rockveteraan gaat richting de tachtig, maar hier klinkt hij merendeels als de jonge hond die in de jaren zestig, zeventig en tachtig de rockwereld op stelten zette.
 
Blues/Jazz/Soul
Teus Nobel Liberty Group – Human First
Met Human First levert de Nederlandse jazztrompettist Teus Nobel samen met zijn Liberty Group, aangevuld met saxofonist Jasper Blom en gitarist Teis Semey, misschien wel zijn beste plaat af. Intrigerend is de ondertitel ‘For Bix’, want op het eerste gehoor heeft Nobels moderne jazz niet heel veel te maken met de muziek van de enige Bix die ik ken (Beiderbecke).
 
Wereld
Fra Fra Sound – Kula Wroko Kibri
Al ruim veertig jaar bestaat Fra Fra Sound, opgericht in Nederland door muzikanten van Surinaamse komaf. Met hun jazzy Afro-Caribische wereldmuziek houden ze niet slechts de herinnering aan het thuisland levend, maar voorzien ze hun sound op het nieuwe Kula Wroko Kibri ook van nieuwe impulsen.