Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 23 januari 2023

Albums van week 4

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Ketil Bjørnstad & Anneli Decker – Between Hotels And Time
Uit Noorwegen komt een beeldschoon album van de vermaarde pianist Ketil Bjørnstad en de van Bel Canto bekende zangeres Anneli Decker. Op Between Hotels And Time zingt zij achttien prachtige ballades louter begeleid door Bjørnstads wondermooie pianospel. Een plaat voor fijnproevers.
 
Rock/Pop
The Murder Capital – Gigi’s Recovery
Vier jaar geleden nestelde The Murder Capital zich met hun debuut meteen in de voorhoede van een nieuwe lichting Ierse post-punkgroepen. Waar de meeste bands uit die scene al lang en breed een opvolger uitbrachten, heeft The Murder Capital zijn tijd genomen en levert met Gigi’s Recovery een album af dat het debuut ruim overtreft.
 
Blues/Soul/Jazz
Douwe Eisenga – The Flood, Requiem
Twintig jaar geleden maakte de Nederlandse componist Douwe Eisenga een prachtig requiem ter gelegenheid van de 50ste gedenkdag van de watersnoodramp: The Flood, Requiem. Nu opnieuw uitgegeven, blijft het werk van Eisenga, het Zeeuws Orkest en het Zeeuws Philharmonisch Koor indruk maken.
 
Wereld
Refree – El Espacio Entre
Raul Fernandez Refree kennen we als baanbrekende producer die albums van Rosalia, fadozangeres Lina en flamenco-veteraan Perrate naar grote hoogte wist te stuwen. Op El Espacio Entre neemt hij zelf het voortouw op een fascinerende, vrij cinematisch aandoende avant-garde plaat die zijn geheimen niet zo een-twee-drie prijsgeeft.