Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 februari 2023

Albums van week 8

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Mary Elizabeth Remington (+ Big Thief) – In Embudo
Min of meer live opgenomen in een huisje aan de rand van de Rio Grande in Embudo, New Mexico, debuteert de Amerikaanse zangeres Mary Elizabeth Remington met simpel opgenomen, zelfgeschreven songs, waarop ze wordt bijgestaan door Adrianne Lenker en James Krivchenia van Big Thief.
 
Rock/Pop
Anna B Savage – in/FLUX
De Britse Anna B Savage was twee jaar terug een opmerkelijke debutant met het album A Common Turn. Op opvolger in/FLUX, geproduceerd door Tunngs Mike Lindsay, toont ze zich nauwelijks minder eigenzinnig met donkere (electro)folkrock die persoonlijk en uniek is.
 
Blues/Soul/Jazz
Eddie 9V – Capricorn
Het is vast geen toeval dat Eddie 9V dit album Capricorn noemde, want als deze southern bluesrock ergens aan doet denken is dat aan de muziek die het roemruchte Capricorn-label in de jaren zeventig uitbracht. Al moet je dan eerder aan soulvolle varianten denken van acts als Johnny Jenkins en Eddie Hinton dan aan de gitaarrock van The Allman Brothers.
 
Wereld
King Ayisoba – Work Hard
De geknepen stem van de excentrieke Ghanese kologo-rocker King Ayisoba vraagt enige gewenning. Het helpt als je bijvoorbeeld van Captain Beefheart houdt. In combinatie met de opzwepende funkrock geef je je er echter toch gemakkelijk aan over en straalt Ayisoba’s persoonlijkheid van zijn muziek af.