Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 maart 2023

Albums van week 11

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Hack-Poets Guild – Blackletter Garland
In Hack-Poets Guild werken drie Britse folkartiesten samen (Marry Waterson, Lisa Knapp en Nathaniel Mann) die niet bang zijn om nieuwe wegen te verkennen en oude folktradities relevant te houden voor het huidige tijd. Blackletter Garland is een buitengewoon fraaie en knappe folkplaat.
 
Rock/Pop
Frankie Rose – Love As Projection
Frankie Rose zou je kunnen kennen van de Amerikaanse indierockbands Vivian Girls en Dum Dum Girls. Solo volgt ze meer een popkoers, die op Love As Projection, haar eerste plaat in zes jaar tijd, elektronischer is dan voorheen en voorbeeldige synthpop oplevert met een zeldzame diepgang.
 
Blues/Soul/Jazz
The War And Treaty – Lover’s Game
Lover’s Game is het derde album van het Amerikaanse roots, blues en soul-duo The War And Treaty. Echtgenoten Michael Trotter Jr. en Tanya Blount verstaan de kunst om in de beste Zuidelijke traditie gepassioneerde soulmuziek te maken, doortrokken van country, folk en gospel.
 
Wereld
Ali Farka Touré – Voyageur
Op Voyageur brengt producer Nick Gold negen onbekende opnamen samen van de legendarische, in 2006 overleden, Malinese bluesmuzikant Ali Farka Touré. Hoewel opgenomen over een periode van tien jaar is daar weinig van te merken en klinkt Voyageur opmerkelijk coherent. Drie duetten met de Oumou Sangaré zijn de kers op deze onverwachte taart.