Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 17 april 2023

Albums van week 16

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Natalie Merchant – Keep Your Courage
Natalie Merchant is misschien niet de meest productieve singer-songwriter en door amper enige promotie te doen, waren haar jongste albums ons grotendeels ontgaan. Daardoor is het alweer bijna een decennium geleden dat we voor het laatst van haar hoorden. Keep Your Courage is in elk geval een bijzonder fraaie terugkeer, waarop Merchant nog niets aan kwaliteit inboet.

Rock/Pop
Wednesday – Rat Saw Good
Met Wednesday bezit de Amerikaanse indierockscene eindelijk weer eens een band die ertoe doet. De groep bestaat al sinds 2017, maar pas sinds ze bij platenmaatschappij Dead Oceans zit, krijgt de band rond zangeres en liedjesschrijfster Karly Hartzman de aandacht die ze verdient. Wednesdays indierock is even dynamisch en lawaaiig als persoonlijk, en daarom niet te versmaden.

Blues/Soul/Jazz
Grandbrothers – Late Reflections
Late Reflections werd vorige zomer in de nacht opgenomen in de kathedraal van Keulen. Met het album wordt het 700-jarig bestaan van het bouwwerk gevierd. Het Duits-Zwitserse duo laat ook mooier dan ooit horen hoezeer hun neoklassieke mix van vleugel en elektronica hoogten bereikt die in zo’n imposant gebouw optimaal tot zijn recht komt.
 
Wereld
Les Hurlements D’Léo – Luna De Papel
Les Hurlements D’Leo bestaat al sinds 1995. En hoewel er al twee latere albums zijn, is Luna De Papel uit 2018 (hun 12de plaat!) gekozen om deze alternatieve band uit Bordeaux hier nu aan de man te brengen. Een slechte keuze is dat zeker niet, want hoewel ik hun repertoire verder niet ken, is het een geweldige plaat, met dynamische, alternatieve Franse folkrock die alle aandacht verdient.