Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 mei 2023

Albums van week 20

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Bruce Cockburn – O Sun O Moon
De Canadese singer-songwriter mag dan een stuk minder productief zijn dan vroeger, voor iemand die tegen de 80 loopt is dat niet heel vreemd. Het maakt ieder album in elk geval tot een belevenis. Want ook al haalt hij niet meer helemaal het niveau uit zijn hoogtijdagen, is O Sun O Moon nog altijd een erg mooi folky album.
 
Rock/Pop
John Southworth – When You’re This, This In Love
Ik was hem even een beetje uit het oog verloren, de Canadees John Southworth. Maar sinds Small Town Water Tower (2016) is hij platen blijven maken, zo blijkt uit het nieuwe When You’re This, This In Love. Waarom Southworth niet meer aandacht krijgt is mij een raadsel, want veel betere liedjesschrijvers zijn er namelijk niet.
 
Blues/Soul/Jazz
Eluvium – (Whirring Marvels In) Consensus Reality
Operend onder de naam Eluvium mag de Amerikaan Matthew Cooper dan te boek staan als ambient-componist, het zou veel te kort door de bocht zijn om zijn hartverscheurend mooie nieuwe plaat (Whirring Marvels In) Consensus Reality als ambient af te doen. Daarvoor is deze mengeling van neoklassiek en elektronica te dynamisch en gevarieerd.
 
Wereld
Fatoumata Diawara – London KO
Hoewel ik normaliter zeer vóór muzikanten ben die nieuwe wegen uitproberen, heb ik zo mijn bedenkingen of dat hier goed uitpakt. Hoewel ik Fatoumata Diawara tot de beste hedendaagse zangeressen uit Mali reken, sneeuwen juist de Malinese invloeden van haar muziek hier nogal onder in de hippe sounds van de Londense dansscene.