Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 11 september 2023

Albums van week 37

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Marlene Bakker – Oaventuren
Met het vijf jaar geleden verschenen debuut Raif was het zonneklaar dat de Groningse singer-songwriter Marlene Bakker een uitzonderlijk talent was. Voor Oaventuren hebben Bakker en haar muzikale rechterhand Bernard Gepken de tijd genomen en het is een schitterende plaat geworden met twaalf gevarieerde topliedjes die zich kunnen meten met alles wat uit het buitenland komt.
 
Rock/Pop
Low Cut Connie – Art Dealers
Twee jaar geleden stak ik de loftrompet over Private Lives, het zesde album van Low Cut Connie uit Philadelphia. Hooggeprezen door mensen als Bruce Springsteen, Elton John, Nick Hornby en Barack Obama, is Low Cut Connie misschien wel de beste rockgroep die u niet kent. Dat blijkt opnieuw uit Art Dealers.
 
Blues/Soul/Jazz
Jalen Ngonda – Come Around And Love Me
In soulkringen zingt de naam van Jalen Ngonda al een tijdje rond, maar nu zijn debuutalbum Come Around And Love Me is verschenen, is het onmiskenbaar dat Ngonda een van de grootste mannelijke soultalenten is die in jaren is opgestaan. Dat daarbij  Marvin Gaye als eerste ijkpunt wordt genoemd is niet vreemd al bewijst Ngonda hier dat hij ook verder kan gaan.
 
Wereld
Tiwiza – Amenzu
Voor een Algerijnse rockband klinkt Tiwiza dusdanig westers vertrouwd dat je geneigd bent ze niet helemaal serieus te nemen. Toch gaat het hier wel degelijk om een viertal Berbers. Hun woestijnrock gaat in aanstekelijke liedjes gevat, maar is allerminst een platte versie ervan.