Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 2 oktober 2023

Albums van week 40

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Wilco – Cousin
Cate Le Bon is niet de meest voor de hand liggende producer voor een Wilco-album, maar na de wat traditioneel klinkende voorganger Cruel Country is Cousin weer wat meer indie dan rootsy. Toch mooi in evenwicht onderstreept Cousin opnieuw wat een formidabele band Wilco is.
 
Rock/Pop
Steven Wilson – The Harmony Codex
Soms verbazen we ons erover dat Steven Wilson überhaupt nog tijd vindt om eigen muziek te maken, zo druk lijkt hij met duizend-en-één nevenprojecten. Als hij een album uitbrengt kun je er echter donder op zeggen dat dat de moeite waard is. The Harmony Codex is een van zijn mooiere en interessantste.
 
Blues/soul/Jazz
Say She She – Silver
Op Silver pakt het New Yorkse damestrio Say She She uit met nog verleidelijkere funky discosoul dan op hun vorig jaar verschenen debuut Prism. Ondersteund door de heerlijk droog klinkende funkformatie Orgone, komt alle nadruk te liggen op  de wonderschone triozang van de dames.
 
Wereld
Melenas – Ahora
Het Noord-Spaanse Pamplona is de thuishaven van Melanas, een band die in strikte zin geen wereldmuziek speelt, maar met hun Spaanstalige indiepop hoge ogen gooit. Want wat een onweerstaanbare liedjes brengt dit kwartet. Denk aan een Spaanse Stereolab of Broadcast en iedere liefhebber weet genoeg.