Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 november 2023

Albums van week 47

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
The Mary Wallopers – Irish Rock N Roll
Voor alle mensen die nog altijd een band als The Pogues missen, leg je oor eens te luisteren bij The Mary Wallopers. Met een vergelijkbaar enthousiasme als The Pogues in hun beginjaren, brengen folk met een punky drive die geen folkliefhebber onberoerd zal laten.
 
Rock/Pop
The National – Last Laugh
Laugh Track is het tweede album dit jaar van The National en vormt een soort tweelingbroer van het eerder verschenen First Two Pages Of Frankenstein. Persoonlijk vind ik Laugh Track misschien zelfs wel iets beter omdat het qua sfeer net wat losser is. Het doet me sterker aan het oudere werk van de band denken.
 
Blues/Soul/Jazz
Carmen Gomes Inc. - Stones In My Passway
Met Stones In My Passway trakteert het Nederlandse jazzensemble rond zangeres Carmen Gomes op erg fraaie jazzy bewerkingen van liedjes van Robert Johnson. Door Gomes' bluesy stem en de hoge kwaliteit van haar kwartet, met onder anderen gitarist Folker Tetteroo, krijgt Johnsons muziek een nieuwe dimensie.
.
Wereld
Mito y Comadre – Guajirando
Achter de noemer Mito y Comadre gaat een gemengd Venezolaans electroduo schuil dat zich ten doel stelt traditionele Venezolaanse muziek geschikt te maken voor de 21ste eeuw. Op hun debuutalbum Guajirando blaast het duo er onweerstaanbaar nieuw leven in zonder dat deze muziek ook maar enigszins geweld wordt aangedaan.