Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 5 februari 2024

Albums van week 6

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
The Henry Girls – A Time To Grow
Als we hun eerbetoon aan de Boswell Sisters (2020) buiten beschouwing laten is dit eerste het album van de Ierse folkzussen en singer-songwriters sinds 2017. Getuige A Time To Grow hebben de dames McLaughlin de tijd gebruikt om hun geluid nog verder aan te scherpen en te moderniseren.
 
Rock/Pop
Vera Sola – Peacemaker
Met Peacemaker, haar tweede album, bewijst de dochter van ‘Blues Brother’ Dan Ackroyd zich als een bijzonder talentvolle singer-songwriter, die niet bang is een eigen geluid te ontwikkelen waarin country, folk, pop en rock elkaar ontmoeten. Maar dan op zo’n alternatieve wijze aangesneden dat het haar onderscheidt anderen.
 
Blues/Soul/Jazz
Vijay Iyer, Linda May Han Oh, Tyshawn Sorey - Compassion
Albums van het ECM-label garanderen altijd een hoogstaande basiskwaliteit en daarop is Compassion geen uitzondering. Op de opvolger van het in 2021 uitgebrachte Uneasy, slaan pianist Vijay Iyer, bassist Linda May Han Oh en drummer Tyshawn Sorey de handen ineen voor een pianojazzalbum van de hoogste orde.
 
Wereld
Ëda Diaz – Suave Bruta
Met Suave Bruta debuteert de Frans-Colombiaanse singer-songwriter en bassiste Ëda Diaz met een even avontuurlijke als hoogstaande mix van latinfolk en moderne (electro)pop. Het is een album waarmee Diaz zich tussen zulke gevierde Latijns-Amerikaanse singer-songwriters als Gaby Moreno en Juana Molina positioneert.