Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 april 2024

Albums van week 17

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Heather Little – By Now

Hoezeer we het ook op prijs stellen dat T Bone Burnett met The Other Side weer de singer-songwriter in zichzelf heeft opgezocht, we maken u toch graag attent op de Texaanse nieuwkomer Heather Little. Zij leverde deze week met By Now een van de mooiste, meest ontroerende americanaplaten van 2024 af. Wat een talent!

Rock/Pop
Cindy Lee – Diamond Jubilee

Achter de naam Cindy Lee gaat een Canadese band schuil, geleid door singer-songwriter, gitarist en drag queen Patrick Flegel. Diamond Jubilee is hun derde album en bevat een spectaculaire verzameling van 32 songs die bij elkaar een soort gedeconstrueerde versie brengen van de rockgeschiedenis, bezien door een unieke bril en gevat in heerlijke, meeslepende liedjes. Helaas niet fysiek verkrijgbaar.

Blues/Soul/Jazz
Bill Frisell - Orchestras
Op het dubbelalbum Orchestras horen we op één cd de Amerikaanse meestergitarist Bill Frisell met het Brussels Philharmonisch Orkest, terwijl hij op de tweede cd wordt begeleid door het 11-koppige jazzorkest van Umbrië. En hoewel ik vooraf mijn bedenkingen had of Frisell’s ingetogen spel wel zou werken in combinatie met groot orkest, kan ik niet anders zeggen dan dat het filmische resultaat wonderschoon is.

Wereld
Marthe X Pilani Bubu – Nay’ Indaba
Op het album Nay’ Indaba werkt het Franse jazzrockensemble Marthe samen met de opkomende Zuid-Afrikaanse zangeres en dichteres Pilani Bubu en creëert zo een unieke variant van op Zuid-Afrikaanse ritmen en stijlen gebaseerde muziek. Het biedt een hele nieuwe kijk op Zuid-Afrika en haar muziek.