Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 3 juni 2024

Albums van week 23

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Robin Holcomb – One Way Or Another Vol. 2
Na een lange stilte verraste zangeres/pianiste Robin Holcomb twee jaar terug met One Way Or Another Vol. 1, met kale versies van de liedjes waarmee ze dertig jaar eerder furore had gemaakt. Normaal zit ik niet te wachten op artiesten die hun oude werk nog eens overdoen, maar ook met dit tweede deel bewijst Holcomb dat ze tot de beste singer-songwriters van haar generatie behoort.
 
Rock/Pop
The Pearlfishers – Making Tapes For Girls
De Schot David Scott behoort tot de meest onderschatte liedjesschrijvers van het VK. Begin jaren negentig begonnen als folkartiest met zijn band The Pearlfishers, volgde hij sindsdien een popkoers met elf releases op het Duitse Marina label. Making Tapes For Girls is zijn nieuwste en misschien wel beste plaat tot nu toe met klassieke pop in de beste Burt Bacharach/Jimmy Webb-traditie.
 
Blues/Jazz/soul
Aseo Friesacher – Kaiju Project
Het is me niet helemaal duidelijk of dit album nu op naam van de Japans-Oostenrijkse pianist en componist Aseo Friesacher staat of op dat van de band die hij om zich heen heeft gevormd: Kaiju Project. De muziek is een fraaie mengvorm van traditionele Japans en moderne jazz, die beide in eer laat en fraaie nieuwe gezichtspunten oplevert.
 
Wereld
Arooj Aftab – Night Reign
Voor wie nog twijfelde of de muziek van de Pakistaanse zangeres Arooj Aftab zich nog verder zou ontwikkelen na haar doorbraak twee jaar geleden met het album Vulture Prince en het vorig jaar uitgebrachte trioalbum Love In Exile met Vijay Iyer en Shazad Ismaily, brengt Aftab met Night Reign een nieuw album dat nog weer mooier en zelfs ook toegankelijker is.