Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
vr 5 februari 2021

Bertolf: Don’t Look Up, Don’t Look Down

Luistertip

Don’t Look Up, Don’t Look Down is de eerste single van Bertolfs zesde album Happy In Hindsight. Vandaag bleeft de video zijn première op onze site.

Singer-songwriter Bertolf heeft in zijn uppie in zijn tuinhuisje in Zwolle volkomen coronaproof het album Happy In Hindsight opgenomen. Bij co-producer Frans Hagenaars in Amsterdam werden de drums toegevoegd.

Het is zijn zesde album in totaal, zijn tweede voor platenlabel Excelsior, en veel meer pop en minder americana en roots dan voorganger Big Shadows Of Small Things uit 2018.
Op Don’t Look Up, Don’t Look Down hoor je nog wel traditionele instrumenten als banjo en mandoline, maar het is ontegenzeggelijk een popliedje. De titel grijpt terug op uitspraken van Bertolfs helden Paul McCartney en Johan Cruijff om nooit tegen anderen op te kijken, maar er ook niet op neer te kijken. "Onderschat niemand is de onderliggende boodschap", legt Bertolf uit.
De meezingbare single is een eerste voorproefje van Happy In Hindsight, een collectie popnummers met pakkende refreinen.