Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Review

Tekst: Marc Vos
vr 2 december 2022

Bruce & Wij

Review

Even de grens overwippen 'for some real Bruce Springsteen & The  E-Street Band vibes'. In het mooie theater van Heerlen beleefden we een hartverwarmende avond. Het beste van Springsteen gebracht door een schitterende liveband en mooie verhalen door twee superfans,  journalist Leon Verdonschot en schrijver Kluun.

Tekst Marc Vos

En het beste van Springsteen, dat is heel erg goed, dat is bijvoorbeeld Badlands, Thunder Road, The Promised Land, The River, Independence Day en nog wat nummers van dat kaliber. Songs waar ik ook mee vergroeid ben.

Bruce & Wij – de naam van de voorstelling – geeft een goede indicatie van de verhalen. Persoonlijke belevenissen van Verdonschot en Kluun, die met een vriendengroepje van vier naar heel wat Springsteenconcerten gingen sinds de jaren tachtig. Herkenbaar voor mij, ik zag mijn eerste Bruce-optreden in 1985 in Parijs. En ik ben sindsdien blijven gaan. Elke tournee opnieuw, met veel plezier. En volgend jaar ga ik weer, in Werchter.

Grappige en ontroerende anekdotes over fan zijn. En beklijvend en triest als er een van vrienden ziek wordt en komt te overlijden. Muziek van Springsteen aan zijn sterfbed.

Zowaar een van de betere concerten die ik dit jaar zag, en dat geheel onverwacht.