Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Interview

Tekst: Sandy Abrahams
wo 15 juli 2020

Courtney Marie Andrews’ liefdesverdriet

Interview

Op 24 juli komt het nieuwe album Old Flowers van Courtney Marie Andrews uit. In de volgende Heaven staat een interview met de Amerikaanse zangeres over de roerige tijd die voorafging aan de plaat. Een periode waarin Andrews het einde van haar langdurige relatie verwerkte. Ze kon niet anders dan over deze ervaring schrijven, vertelt ze in het gesprek. Het was haar manier om het allesomvattende verdriet van haar break-up een plek te geven in haar leven.

Door Sandy Abrahams; foto Alexa Viscius
 
Ze zegt hierover: “Old Flowers gaat over liefdesverdriet. Over houden van en zorgen voor degene met wie je niet meer samen kunt zijn. Het gaat erover hoe moeilijk het is om je kwetsbaar op te stellen als iemand je pijn heeft gedaan. En het gaat over een vrouw die alleen is, maar daar vrede mee heeft. Zo was mijn leven het afgelopen jaar: mijn relatie van 9 jaar eindigde en ik ben een vrouw die er weer alleen voor staat in de wereld, maar die blij is dat ze zichzelf goed kent.”

Old Flowers is haar meest persoonlijke plaat tot nu toe. Met liedjes die spaarzaam gearrangeerd zijn en die de delicate stem van Andrews en haar intieme teksten optimaal laten uitkomen. Producer Andrew Sarlo (Bon Iver, Big Thief) was daar zeker sturend in. “Hij is een erg intuïtieve producer. Toen ik hem mijn nummers liet horen, stelde hij voor ze nog soberder op te nemen dan ze al waren. Andrew gaf me de mogelijkheid om echt na te denken over de opnames en om het gevoel dat ik wilde overbrengen verder uit te diepen. Hij keek vooral naar het minimale wat een nummer nodig heeft.”

Het is gek voor Andrews dat ze niet kan touren door de corona-maatregelen. Het liefst zou ze haar nieuwe nummers nu ook live met haar publiek delen. Toch is ze ervan overtuigd dat het gaat gebeuren. “Ik weet dat er een tijd komt dat ik weer bij mijn familie en vrienden langs zal kunnen gaan, dat we vrolijk zijn en dat we het hebben over dat gekke jaar 2020 waarin zoveel gebeurde. Het komt wel goed, daar ben ik van overtuigd. En de tour die we dan doen, zal helemaal geweldig zijn!”

Het volgende nummer van Heaven met het interview met Courtney Marie Andrews verschijnt 7 augustus. De zangeres staat geboekt voor Best Kept Secret 2021.
 
Courtney Marie Andrews wordt op Old Flowers bijgestaan door Twain’s Matthew Davidson en Big Thief’s James Krivchenia. Het album werd opgenomen in Sound Space Studio, Los Angeles. Old Flowers is de opvolger van het in 2018 verschenen May Your Kindness Remain.