Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
di 15 augustus 2023

Festivaltip: Haarlem Vinyl Festival

Festivaltip

Haarlem Vinyl Festival is een paradijs voor vinylliefhebbers en muziekfanaten. Dit driedaagse evenement barst van de activiteiten, optredens en ontdekkingen die allemaal draaien om de liefde voor vinyl.

Op vrijdag 29 september begint het festival met een programma vol conferenties, concerten en luistersessies in de prachtige locaties van Haarlem. Je kunt genieten van liveoptredens in Patronaat en de Philharmonie, terwijl de stad bruist met gezellige kroegen die luistersessies organiseren. En het beste van alles? Alles is op loopafstand bereikbaar, waardoor je gemakkelijk van de ene locatie naar de andere kunt hoppen. Als je op zoek bent naar iets speciaals, kun je zelfs op de fiets stappen en de buitenwijken van Haarlem verkennen voor unieke vinyl-only dj-sets.
 
Op zaterdag 30 september is het tijd voor de ultieme jacht op vinylschatten. De straten van de oude stad worden omgetoverd tot een grote openluchtvinylmarkt, gehost door Record Planet. Hier kun je naar hartenlust snuffelen tussen de kratten en op zoek gaan naar dat ene sonische juweeltje.
De Philharmonie is het hart van het festival en biedt een scala aan activiteiten, waaronder vinylveilingen, expertadvies over je collectie en inspirerende Q&A’s met artiesten. Er zijn ook meerdere luistersessies, een kunstroute en zelfs de mogelijkheid om te ontspannen met een film in een van de theaters. En ’s avonds barst het los met spetterende concerten, liveoptredens en dj-sets die je gegarandeerd in beweging zullen brengen.
 
Op zondag 1 oktober kun je rustig ontwaken en genieten van een heerlijk ontbijt in een van de gezellige cafés in Haarlem. Maak een laatste wandeling door de stad en bezoek de tweede dag van de platenbeurs om je vinylcollectie compleet te maken. Het concertprogramma start in de middag en het kunst- en cultuurprogramma biedt de hele dag door inspirerende activiteiten.
 
Haarlem Vinyl Festival: zie voor meer informatie, line-up en tickets www.haarlemvinylfestival.com.