Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Fotografie

Tekst: Louis Nouws
do 30 maart 2023

Heaven-fotograaf Han Ernest exposeert

Fotografie

Fotograaf Han Ernest exposeert in het Naaiatelier in Haarlem met de serie backstage foto’s ON THE ROAD en de portretserie MUSIC PEOPLE, die hij maakte voor Heaven Magazine.

In de serie ON THE ROAD legt Han Ernest het leven van muzikanten backstage vast. We zien niet de glamour van het artiestenleven, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, de voorbereidende bezigheden, de spanning voor aanvang van de show, het wachten. 
 
Han noemt nieuwsgierigheid de basis voor zijn backstageserie. Wat gebeurt er achter de schermen? Hoe ziet die wereld eruit? Wie is de mens achter de muzikant? Als een ‘fly on the wall’ legt hij visueel sprekende momenten vast in beelden die een verhaal vertellen of waar je als kijker een eigen verhaal bij kunt bedenken.
 
Bij de portretserie MUSIC PEOPLE staat voor de fotograaf niet alleen het maken van de foto centraal. Eerder de ontmoeting met de muzikant. “Primair gaat het me om de vraag wie de mens is achter de muzikant. Wat drijft hem of haar? Hoe staat de muzikant in het leven? Mijn doel is muzikanten meer open en als mens voor de camera te hebben, waarbij ze hun masker of de standaardhouding van de muzikant achterwege laten.”
 
Fotograaf
Han Ernest (Amsterdam, 1956), studeerde in 2014 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Sinds zijn afstuderen werkt hij voor Heaven Magazine en aan verschillende documentaire projecten en opdrachten. Han Ernest is in 2017 geselecteerd als een van de New Dutch Photography Talents.
Meer over Han Ernest: www.hanernest.nl.

Prints
Van iedere foto is een gelimiteerde oplage met genummerde prints gemaakt. Deze zijn tijdens de expositie per foto en in lijst te koop.
 
De expositie Heaven in Haarlem is te bezichtigen in de weekenden van 21 t/m 23 april en van 28 t/m 30 april van 12.00 - 17.00 uur in het Naaiatelier, Spaarnwouderstraat 124 in Haarlem. Zie ook: www.naaiatelierhaarlem.nl.