Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
vr 17 juli 2020

Jon Allen: na de lockdown

Luistertip

Vandaag verschijnt de video van Can’t Hold Back The Sun, de nieuwe single van Jon Allen, de Engelse singer-songwriter met de soulvolle stem. Een opbeurend liedje, al duidt de tekst op een donkere periode: ‘It’s been too cold/It’s been too long’.

We bellen met Jon Allen in Londen: “Afgelopen jaar was zwaar voor me, met grote relatieproblemen. En juist toen er weer wat lucht leek te komen kwam de coronacrisis met de lockdown, met alle ellende van dien. Thuiszitten, afstand houden, niet optreden. Daar werd ik niet vrolijker van, al gaat het mij financieel nog redelijk omdat ik als songschrijver ook inkomsten heb uit royalties en niet geheel afhankelijk ben van optreden.”
“Can’t Hold Back The Sun ontstond als een reactie” op de crisis”, zegt hij. “Het werd weer eens tijd om het leven te vieren, letterlijk de ramen open te gooien, zoals te zien is in de video. Toen ik het nummer speelde voor bekenden zag ik hoe groot die drang inmiddels is. Alsof er een knop omging in hun hoofden. Iedereen is wel een beetje klaar met deze miserie.”
 
Zijn nieuwe album is zo goed als af, maar de titel wil hij nog voor zichzelf houden. “Door de lockdown heb ik de meeste nummers thuis opgenomen. Andere muzikanten hebben daar hun tracks aan toegevoegd, ook vanuit hun thuissituaties. Er zal hier en daar nog wat aan het geluid worden gesleuteld, maar ik wil wel dat gevoel van homemade gevoel laten. Dat past bij de songs. Het is folkier dan het album hiervoor. Blue Flame is meer blue-eyed soul. Ik denk dat ik op de nieuwe plaat een mooie balans heb gevonden tussen de donkere en lichtere kanten van het leven. Can’t Hold Back The Sun is een goed vertrekpunt.”