Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Tourtip

Tekst: Louis Nouws
ma 11 november 2019

JW Roy terug naar Laagstraat 443

Tourtip

Begin 2020 start JW Roy zijn nieuwe tour ‘Hier Is Het Goed’. Hij speelt samen met zijn vrienden Ruud van den Boogaard en Gabriël Peters – de bezetting van destijds – nummers van de albums Laagstraat 443 en Ach, Zalig Man, die respectievelijk 15 en 10 jaar geleden uitkwamen. Over bijzondere plaatsen, op bijzondere plekken zoals kerken, kapellen, een herberg en knusse theaters. Beide albums komen rondom de optredens voor het eerst uit als dubbel-lp.

JW Roy is altijd bezig. Hij zingt in het Engels, in het Nederlands of in het Brabants. Hij speelt solo of met band. Maar altijd vanuit het hart en de nummers die op dat moment goed voor hem voelen. In augustus 2019 stuurde JW ’s morgens om half 8 een sms-bericht naar zijn boekingskantoor en manager: “Ik lag vannacht wakker en luisterde Laagstraat 443 en Ach, Zalig Man. Prachtig. Bedacht me dat ik het zo leuk zou vinden om die liedjes weer te gaan spelen samen met Ruud en Gabriël. En zullen we beide albums op vinyl uitbrengen? Geen idee of de mensen dat leuk vinden..." Zij dachten gelijk: “Natuurlijk! Als JW de mensen weet te raken dan is het wel in zijn moerstaal.”


Beide albums zijn geïnspireerd op bijzondere plekken voor JW. Jeugdvriend Ruud van den Boogaard woonde op Laagstraat 443 (en volgens welingelichte bronnen is dat nog steeds zo) en het album Ach, Zalig Man verhaalt over de zogenaamde Acht Zaligheden, een achttal dorpen in de Nederlandse Kempen waaronder JW’s geboortedorp Knegsel. Laagstraat 443 was overigens ook het eerste album waarop de zanger in het Brabants zong.

JW Roy live: zie JW Roy voor plaatsen en data.