Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Louis Nouws
wo 6 december 2023

La Belle Époque en vrienden live

Concerttip

Danny van Tiggele deed het eerder, verschillende artiesten uit de Nederlandse muziekscene samenbrengen om een album op te nemen. Met La Belle Époque - Volume I (2020) strikte hij onder anderen Judy Blank, Marien Dorleijn, Anne Soldaat, Blaudzun, Pablo van de Poel, Ruben Hein en Yorick van Norden. Het onlangs verschenen deel twee geeft ruim baan aan muzikanten als Camiel Meiresonne, Robin Kester, Megan de Klerk, Bent van Looy, Spike en Tim Knol.

Op 13 december staat hij in de Pandora van TivoliVredenburg met songs van beide albums. Verwacht optredens van onder meer Blaudzun, Tim Knol, Cato van Dijck, Pablo van de Poel, Judy Blank, Anne Soldaat, Maurits Westerik, Ruben Hein, Bent van Looy, Marien Dorleijn, Robin Kester, Maxime Barlag, Bas van Holt, Megan de Klerk, Anne Lieke Heusinkveld, Yorick van Norden, Paul Bond, Frank Kooijman & Marrit van Brummelen. Kortom een feestje met gevestigde namen uit de Nederlandse indiewereld.
 
De muziek van La Belle Époque is vrijwel uitsluitend geschreven door Van Tiggele, die werd bijgestaan werd door producer Tom Broshuis met wie hij in Mister and Mississippi zat. De teksten zijn afkomstig van de uitgenodigde artiesten. “Zij interpreteerden mijn muzikale idee. De werkwijze verschilde van artiest tot artiest. Deze plaat is uiteindelijk op veel verschillende plekken opgenomen. Ik moest mijn ideeën over de liedjes loslaten. Dat viel niet altijd mee, maar het heeft wel fijne verrassingen opgeleverd. Bij Spike en Bertolf ben ik from scratch begonnen. Die vonden het juist heel inspirerend om samen iets te construeren.”
 
In het nieuwe editie van Heaven magazine staat een interview met Danny van Tiggele.