Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
vr 31 maart 2023

Music Meeting Festival 2023 compleet

Festivaltip

In het pinksterweekend van 27, 28 en 29 mei barst Music Meeting weer los in het Nijmeegse Park Brakkenstein. Het is de ontmoetingsplek voor muzikale avonturiers van alle leeftijden. Inmiddels is het hoofdprogramma bekend met de toevoeging van altvioliste Jelena Popržan, zangeres en performer ADJA, trio Multifarious, zangeres Maria Mazzotta en musici die bij Lux Ex’ het project l’Objet Sonore optreden: saxofoniste Ada Rave en vocalisten Annelie Koning en Ferry Heyne (De Kift).

Foto Max Kneefel

Als partner in het Europese samenwerkingsproject Sounds of Europe kan Music Meeting dit jaar een aantal bijzondere artiesten presenteren, waarvan sommigen voor het eerst in Nederland te zien zijn. Neem de unieke Servisch-Oostenrijkse altvioliste Jelena Popržan, die zowel met kwartet als solo optreedt. De Hongaarse dark folk band MORDÁI maakt zijn opwachting met niet alleen met een optreden, maar ook een filmvertoning. De gerenommeerde Italiaanse zangeres Maria Mazzotta presenteert haar veelgeprezen album Amoreamaro.
 
Van improvisatie tot theatrale soul
De extravagante melodieën van het Frans-Schots-Amerikaanse Multifarious zijn het resultaat van improvisaties van saxofoon, cello en banjo. De oplettende luisteraar hoort invloeden van Appalachen, Midden-Oosten en deconstructed bluegrass. Nog meer improvisatie is er rondom het project l’Objet Sonore, gecureerd door bassist Luc Ex. Hij programmeert op de eerste festivaldag de Argentijnse saxofoniste Ada Rave, op de andere dagen stemfenomenen Annelie Koning en De Kift zanger Ferry Heyne. De Belgische soul-, jazz- en gospelzangeres en theatermaker ADJA maakt haar debuut in Nederland en brengt op theatrale wijze haar ep IRONYE.
 
Mini Meeting
Music Meeting is voor alle leeftijden, dus ook voor jonge muziekavonturiers. Zo is er drie dagen lang een ‘Mini Meeting’-programma, met onder meer workshops van festivalartiesten Lucas Dols, Maria Mazzotta en Maija Kauhanen.
 
All Ears Area
In de All Ears Area is ruimte voor verdieping en ontmoeting met de musici, en wordt uiting gegeven aan het festival-motto ‘The light is always changing’. Met interviews, lezingen, films en korte optredens van onder meer de Amerikaanse performer Jamika Ajalon, de Ghanese zanger en saxofonist Gyedu-Blay Ambolley & trompettist Peter Somuah, en de Japanse vocalist en satsuma-biwaspeler Junko Ueda. Het gehele All Ears Area programma wordt later bekend gemaakt.
 
MM Afterparty op 28 mei
Zondag kan er tot de late uurtjes gedanst worden in poppodium Merleyn tijdens de MM Afterparty. In samenwerking met Rainbow Collective Festival, onder meer met de Finse DJ Matti Nives.
 
Tickets
Zie voor de line-up, aanvullende informatie en tickets www.musicmeeting.nl. Een 3-dagenticket is € 82,79, een dagticket €32,79. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang tot het festival.