Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
di 22 maart 2022

Music Meeting presenteert  ‘Cuba Upside Down’

Festivaltip

Music Meeting Festival keert deze lente eindelijk terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. De 36e editie vindt traditiegetrouw plaats in het Pinksterweekend, dit jaar op 4, 5 en 6 juni, en heeft als thema  ‘Cuba Upside Down’. Music Meeting verwelkomt zowel gevestigde artiesten als opkomend talent uit de invloedrijke Cubaanse muziekscene.

De eerst bevestigde namen zijn Alain Pérez, Osain del Monte en Ping Pong Piano. Het programma wordt aangevuld met optredens van artiesten uit alle windstreken, onder wie de Bosniër Damir Imamović, de Spaanse Rita Payés en het Amerikaanse Antibalas.
 
De Cubaanse zanger/bassist en recente Latin Grammy winnaar Alain Pérez y la Orquesta is voor het eerst in Nederland met zijn voltallige orkest. Ook Osain del Monte, een 13-koppig Cubaans percussie- en dans collectief, zal voor een spetterend optreden zorgen. Ping Pong Piano is een eigen productie van Music Meeting, en brengt vier Cubaanse pianisten samen: Ivan 'Melón' Lewis, Ramón Valle, Marialy Pacheco en Rolando Luna.
 
De eerste namen van artiesten buiten het Cuba thema zijn eveneens van een bijzonder kaliber. Zo is de Spaanse zangeres en trombonist Rita Payés een ware (YouTube-)sensatie, doet de Bosnische sevdah-zanger Damir Imamovíć het festival aan met het prachtige project 'Singer of Tales' en vertegenwoordigt Antibalas uit New York afrobeat in optima forma. 

Liefde voor Cuba
De liefde voor de cultuur en muziek uit Cuba zit diep en dat wil de organisatie van Music Meeting dit jaar met alle bezoekers delen. Artistiek leider Maite Hontelé heeft een persoonlijke reden om voor het thema ‘Cuba Upside Down’ te kiezen. Verlangend naar de Cubaanse son, mambo en timba, speelde ze als kind de Cubaanse ritmes mee met haar trompet. Ze nam ook muziek op op het eiland.
 
Music Meeting Festival vindt plaats op 4, 5 en 6 juni 2022 in Park Brakkenstein, Nijmegen. Ticketverkoop via de festivalsiteKaarten voor Music Meeting Festival 2020 blijven geldig voor het de festivaleditie van 2022.