Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
di 29 augustus 2023

Ramblin Roots met Iris DeMent, Jim White, Lee Fields e.a.

Festivaltip

Op zaterdag 21 oktober staat TivoliVredenburg geheel in het teken van de blues, roots, alt.country en aanverwante muziekstijlen tijdens de negende editie van Ramblin Roots, met optredens van onder anderen Iris Dement, The Sonics, Lee Fields, Martyn Joseph, Matthews Southern Comfort en Jim White.

Ear catcher is ongetwijfeld zangeres Iris Dement. Ze stond al eerder op het festival, destijds in de tijdelijke locatie de Rode Doos, en is al ruim dertig jaar is een vaste waarde in americana. Met een stem waarvan je moet houden, maar die je dan ook vol in het hart raakt.

De Amerikaanse soulzanger Lee Fields gaat ook al decennia mee met zijn vintage soul en een machtig stemgeluid. Lange tijd was het sappelen, maar sinds een paar jaar is zijn carrière echt op gang gekomen. Vorig jaar bracht hij zijn meest recente wapenfeit Sentimental Fool uit.

Een lange carrière heeft ook de Amerikaanse garagepunkband The Sonics, in 1965 veroorzaakten ze een oerknal in de rockmuziek met hun debuutalbum Here Are The Sonics.

Naast deze grotere namen zijn ook de Engelse singer-songwriter Martyn Joseph en de Amerikaanse country-noir zanger Jim White niet te versmaden. Het zijn artiesten die door hun fans op handen worden gedragen. Net zoals singer-songwriter Rod Picott en het duo Ordinary Elephant, beide lievelingen van Heaven.

Bijzonder is ook de aanwezigheid van Matthews Southern Comfort. Iain Matthews woont al lange tijd in Nederland maar treedt hier niet zo vaak op met zijn band die bestaat uit muzikanten die ieder hun eigen carrière hebben.
 
Ramblin Roots vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober 2023. Tickets kosten €51,50 (incl. servicekosten). Zie de site voor de gehele line-up en tickets.