Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Interview

Tekst: Ludo Diels
wo 27 oktober 2021

Sloper: met de schoonheid van een moker

Interview

De bandnaam zegt genoeg. Rechttoe rechtaan beukwerk. Twee drummers en twee gitaristen. Drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger), de Belgische gitarist Fabio Canini en de Britse zanger/gitarist Peter Shoulder. Hun album Pulverise bevat dertien nummers die de essentie van rock raken. Geen poespas, maar recht op het doel af. Hard en met melodieën die beklijven. De band toert momenteel door Nederland en België.

Door Ludo Diels; foto Hugo Thomassen

Als we binnenkomen in huize Goossens in Belgisch-Limburg werken Mario Goossens, Cesar Zuiderwijk en Peter Shoulder aan een nieuw liedje. Het voelt even alsof we spelbederver zijn van musici die nooit ophouden met spelen. Normale mensen werken, musici spelen. Hier gebeurt iets.

Zo voelt dat zeker voor de iconische Earring-drummer Cesar Zuiderwijk die aangeeft enkel voor het plezier mee te doen aan Sloper. “De chemie tussen ons is zo goed dat Sloper me energie geeft. Dit is geen band die draait om twee drummers. We zijn een collectief dat elkaar opstuwt.”

Mario Goossens behoeft als drummer van Triggerfinger evenmin introductie. Hij beaamt de kruisbestuiving die er tussen hem en zijn muzikale vrienden plaatsvindt. “Cesar en ik kennen elkaar al heel lang. We spelen graag samen. Rammen noemt Cesar het. En dat rammen voelt zo fijn dat we in 2019 met Sloper zijn begonnen. Maar de inbreng van Fabio en Peter in deze band is zeker zo groot als de onze.”

Het hele interview met Sloper komt in het decembernummer van Heaven magazine

Sloper live: zie sloperband.com