Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Marcel Haerkens
wo 16 maart 2022

Southern Blues Night 2022

Festivaltip

Na een gedwongen pauze van twee jaar staat Parkstad Limburg Theater op zaterdag 19 maart weer in het teken van de Southern Bluesnight. Het affiche van 2020 hoefde, enkele veranderingen daargelaten, nauwelijks aangepast te worden. Dus vertegenwoordigen tijdens deze 24ste editie weer tien acts verdeeld over drie zalen en zelfs in de wandelgangen van het theater een dwarsdoorsnede van het blueslandschap waarin traditie en vernieuwing hand in hand gaan.

Een greep uit het aanbod:
 
John Primer & The Real Deal Bluesband
Deze 77-jarige veteraan speelde jarenlang in de band van Willy Dixon en verder met zowat alle grote bluesartiesten van Muddy Waters tot Magic Sam. Als muzikant en performer had hij nauwelijks concurrentie. Na al die tijd is hij nog steeds een kracht om rekening mee te houden getuige zijn laatste albums THE SOUL OF A BLUESMAN en THE GYPSY WOMAN TOLD ME.

Chris Bergson & Ellis Hooks
Ellis Hooks staat te boek als solide soulzanger die al diverse malen in ons land te zien was. Enkele jaren geleden sloeg hij de handen ineen met de uit New York afkomstige gitarist en songschrijver Chris Bergson, die overigens ook over een indrukwekkende zangstrot beschikt. ‘The Sam & Dave van de blues’ worden ze al genoemd. Luister naar LIVE IN NORMANDY en je weet waarom.   

Malford Milligan & The Southern Aces
Iets met wijn en krans. Na het magistrale LIFE WILL HUMBLE YOU verscheen afgelopen jaar het al even indrukwekkende I WAS A WITNESS. De pandemie bracht genoeg tijd voor introspectie en leverde stof op voor een album waarop de sympathieke Texaan met de gouden stem de rassensegregatie en huidige onrust in Amerika linkt aan zijn persoonlijke strijd. Titels als I’m So Tired, Freedom Ain’t Free en Ain’t No News Like Bad News spreken boekdelen. Hij zal ze zaterdag begeleid door zijn uitmuntende band ongetwijfeld zingen.

Alabama Mike
Voormalig bokser, militair en vrachtwagenchauffeur Alabama Mike opereert voornamelijk in de Chicago-stijl, gelardeerd met een vleugje gospel en is gezegend met een tenorstem die de urgentie van een jonge Buddy Guy akelig dicht benaderd. Bovendien is hij een uitstekend mondharmonicaspeler. Recent Album: UPSET THE STATUS QUO.

Harlem Lake
De naam klinkt Amerikaans maar verwijst rechtstreeks naar hun roots: de Haarlemmermeer Polder. Harlem Lake is de voortzetting van Dave Warmerdam Band die inmiddels is uitgebreid tot een twaalfkoppig orkest. Het gezelschap debuteerde onlangs met A FOOL’S PARADISE VOL. 1 waarop de blues aangescherpt wordt met invloeden van americana, rock en soul. Warmerdam, gitarist Sonny Ray en zangeres Janne Timmer zullen in de wandelgangen ook als trio optreden.
 
Voor volledig programma, tijdschema en meer zie festivalsite.