Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Interview

Tekst: Louis Nouws
vr 3 juli 2020

Sterrenkijker Lynn Miles

Interview

Vandaag verschijnt We’ll Look For Stars, het nieuwe album van de Canadese singer-songwriter Lynn Miles. In het komende Heaven magazine hebben we een interview met haar. Vandaag alvast een voorproefje en de video van het titelnummer.

Sterren zijn het overkoepelende thema op We’ll Look For Stars, zegt Lynn Miles. In het titelnummer bezingt ze op mooi ingetogen wijze hoe je elkaar kunt bijstaan in het leven. Verdwenen is de strijd tussen de geliefden, zo vaak het onderwerp van haar nummers op oudere albums. Ze lijkt ouder en wijzer geworden.
 

De lockdown – ook Canada moest eraan geloven – bracht haar vreemd genoeg een zekere gemoedsrust, vertelt ze aan de telefoon. “Ik kan me zorgen maken wat ik wil, en daar was ik altijd vrij goed in, op dit moment heeft dat geen enkele zin.”
“Als songwriter ben je in het hoofd altijd wel bezig met muziek. Maar ik heb zeker drie maanden mijn gitaar niet aangeraakt. Wel veel piano gespeeld trouwens, gewoon voor mezelf.”
 
“Ik ben een nachtmens”, verklaart ze de titel. “Ik ben gelukkig als ik in het holst van de nacht de sterren aan de hemel zie staan. Ik wilde dat geluksgevoel ook vastleggen in het geluid. Het album moest tintelen als sterren. Het heldere, sprankelende geluid van de high string akoestische gitaar is daarom in bijna ieder nummer te horen.”