Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Louis Nouws
wo 20 oktober 2021

The Doors live

Concerttip

Op 4 en 7 november zal de film ‘The Doors: Live At The Bowl '68 Special Edition’ exclusief in de bioscoop te zien zijn. Naast het volledige concert bevat dit speciale evenement extra's die exclusief voor het grote doek zijn gefilmd: een gloednieuw muzikaal optreden van John Densmore en Robby Krieger met speciale gasten, plus een gesprek met Densmore, Krieger en bandmanager Jeff Jampol.

Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden dat wordt beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. Het viertal wist de twee jaar ervoor hun liveoptredens te perfectioneren en was in absolute topvorm na hun derde albumrelease Waiting for the Sun met de Amerikaanse nummer 1-hit Hello, I Love You.

De film is geremasterd in verbluffend Dolby ATMOS® (waar beschikbaar) en 5.1 surround sound door Bruce Botnick, de vaste geluidstechnicus en mixer van The Doors, die dit liveoptreden in 1968 in de Hollywood Bowl ook opnam – en het laatste album L.A. Woman van de groep ede-produceerde. 

The Doors: Live At The Bowl '68 Special Edition bevat het gehele concert. Robby Krieger verklaarde: "De magie die is verricht om de beeld- en geluidskwaliteit van deze show te optimaliseren zal iedereen het gevoel geven dat ze op de eerste rij in de Hollywood Bowl zitten."

Nog meer Doors-nieuws: op 3 december zal L.A. Woman (50th Anniversary Deluxe Edition) worden uitgebracht. De 3-cd/1-lp set breidt het legendarische zesde en laatste studioalbum van de band uit met meer dan twee uur nieuw gemixte audio, afkomstig van de originele multi-track sessietapes.

Kaarten voor de film zijn te koop via TheDoorsFilm.com, waar ook de meest actuele informatie over deelnemende bioscopen is te vinden.