Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 1 juni 2020

Albums van week 23

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Broeder Dielenman – De Liefde Is De Eerste Wet
De ster van de Zeeuwse-Vlaamse troubadour Tonnie ‘Broeder’ Dieleman lijkt met iedere release hoger te rijzen. Zijn droge, typisch Zeeuwse folkstijl vraagt enige gewenning, maar bezit een indringende kracht die sterker wordt naarmate je hem vaker hoort.
 
Rock/Pop: Nicole Atkins – Italian Ice
De Amerikaanse Nicole Atkins levert met Italian Ice een soulvol meesterwerkje af dat meer succes verdient dan het waarschijnlijk krijgt. Atkins, onder collegamuzikanten hooggewaardeerd, had geen moeite voor dit in Muscle Shoals opgenomen album zulke fameuze muzikanten bijeen te krijgen als John Paul White, Britt Daniel (Spoon), Seth Avett, Spooner Oldham, David Hood en leden van de Dap-Kings en Bad Seeds.


Blues/Soul/Jazz: The Legendary Ingramettes – Take A Look In The Book
In de jaren vijftig opgericht door de in 2015 overleden Maggie Ingram, behoort The Legendary Ingramettes al zes decennia tot de meest befaamde vrouwelijke gospelgroepen uit Virginia. Nu staat dochter Almeta aan het roer en het resulteert in dit even zinderende als verpletterende gospelalbum.
 
Wereld: Dantchev:Domain – Say It
Vanuit Finland komt dit album rond de van oorsprong Bulgaarse zangeres en componiste Anna Dantchev. Met hun mengeling van balkanfolk, Scandinavische jazz en westerse rock heeft Dantchev:Domain op Say It een uniek eigen geluid dat grote indruk maakt.