Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 juni 2020

Albums van week 26

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk

Neil Young – Homegrown
Bob Dylan – Rough And Rowdy Ways
Twee legendes brachten afgelopen vrijdag significante albums uit. Dylan kwam met zijn eerste album met nieuw materiaal in acht jaar tijd, terwijl Homegrown van Young maar liefst 45 jaar op de plank had gelegen. Klinkend als de ontbrekende schakel tussen Harvest en Comes A Time is Homegrown countryfolk op Youngs best. Dylans Rough And Rowdy Ways blijkt in weerwil van de titel een van zijn meest ontspannen, bijna lieflijk klinkende platen ooit te zin, waarop hij precies weet hoe het beste uit zichzelf kan halen.
 
Rock/Pop

Wire – 10:20
Nog geen half jaar nadat Wire ons het uitstekende Mind Hive voorschotelde, brengt de onverslijtbare Britse (post-)punkgroep 10:20 uit, een album waarop de band zeldzame tracks uit hun rijke verleden in nieuwe jasjes giet en zo en passant een alternatieve geschiedenis van de groep schrijft, die heerlijk wegluistert.
 
Blues/Soul/Jazz

Harald Grosskopf – Synthesist (40th Anniversary Edition)
Ik moet eerlijk bekennen dat ik Synthesistst van de Duitse electropionier Harald Grosskopf niet kende. Na 40 jaar kan ik deze omissie in mijn popkennis goedmaken, want deze synthesizer-klassieker is beslist een van de beste platen in het genre die mij ooit ter ore kwam. Een album dat niet onderdoet voor het beste van veel bekender geworden Duitse electro/synth-acts.
 
Wereld

Vusa Mkhaya – Umanyanyatha: Songs From The Soul Of Zimbabwe
Met Umanyanyatha trakteert de Zimbabwaanse singer-songwriter Vusa Mkhaya ons op een nieuw album met prachtig soepel klinkende afrofolk, waarin hij de ziel van Zimbabwe blootlegt in prachtige zang en dito liedjes. Mocht Paul Simon ooit een nieuwe Graceland willen opnemen, met Vusa Mkhaya aan zijn zijde zou hij ver komen.