Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 juli 2020

Albums van week 29

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Lynn Miles – We’ll Look For Stars
Leek de carrière van de Canadese singer-songwriter Lynn Miles het laatste decennium wat te stagneren, met We’ll Look For Stars presenteert ze onverwacht een van haar beste platen. De nieuwe samenwerking met multi-instrumentalist en mede-producer Dave Draves lijkt haar nieuw elan te hebben bezorgd.
 
Rock/Pop
Rufus Wainwright – Unfollow The Rules
Laten we zijn vier jaar oude bewerkingen van 9 Shakespeare sonetten buiten beschouwing, dan was het in 2012 voor het laatst dat we Rufus Wainwright hoorden als singer-songwriter. Met Unfollow The Rules is hij helemaal terug en geeft hij opnieuw blijk van zijn formidabele talent als zanger, componist en arrangeur.
 
Blues/Jazz/Soul
Redman/Mehldau/McBride/Blade – RoundAgain
Een soort reünie van Joshua Redmans akoestische kwartet uit de jaren negentig. De statuur van alle groepsleden is sindsdien alleen maar gegroeid. Inmiddels behoren saxofonist Joshua Redman, pianist Brad Mehldau, bassist Christian McBride en drummer Brian Blade tot de elite van de huidige Amerikaanse jazzwereld. Waar de hernieuwde samenwerking van getuigt.
 
Wereld
Yilian Cañizares – Erzulie
Twee jaar geleden maakte de Cubaans-Zwitserse zangeres Yilian Cañizares al het prachtige duoalbum Aguas met de Cubaanse toetsenist Omar Sosa. Op haar nieuwe album Erzulie tilt Cañizares haar Cubaanse wereldjazz zo mogelijk naar een nog hoger niveau op even spannende als sensuele wijze.